Terug naar overzicht

De voordelen van een interimkantoor inschakelen als werkgever

26 maart 2024

Jouw bedrijf heeft één of meerdere openstaande vacatures die je snel wil invullen? Dan is een interimkantoor inschakelen een goede oplossing! Twijfel je nog? Wij sommen hieronder de grootste voordelen ervan op. 

Wat doet een interimkantoor?

Een interimkantoor, oftewel recruitment- of uitzendbureau, gaat op zoek naar geschikte kandidaten voor openstaande vacatures voor jouw bedrijf. Het plaatst vacatures, verzamelt cv’s, screent kandidaten en voert sollicitatiegesprekken. En da’s niet alles, er zijn nog heel wat voordelen verbonden aan zo’n bureau inschakelen als werkgever.

De voordelen:

 • Bespaar tijd
  Geschikte kandidaten vinden voor je vacatures kost enorm veel tijd. Tijd die jij goed kan gebruiken om je te focussen op het runnen van jouw bedrijf. Een interimkantoor neemt bijna het volledige proces van je over met vacatures te plaatsen, cv’s verzamelen, kandidaten screenen …
 • Zij zijn specialist
  Het juiste personeel kunnen aannemen is een vak apart. Als je niet goed weet hoe je dit moet doen, verspil je veel kostbare tijd en zelfs geld. Gelukkig is een interimkantoor hier gespecialiseerd in. HR-consultants weten als geen ander wat wel en wat niet werkt. Ze kunnen ook snel contacten leggen en kennen de vragen die gesteld moeten worden.
 • Snelheid & flexibiliteit
  De prioriteit van recruiters? De juiste mensen vinden voor jouw bedrijf. Dit is hun core business, waardoor zij ook veel sneller de juiste kandidaten vinden dan wanneer jij dat tussendoor moet doen. Ze stellen zich altijd flexibel op om jou snel uit de nood te helpen.
 • Groot netwerk sollicitanten
  Een recruitmentbureau zorgt ervoor dat je meer sollicitanten krijgt. Dat kan omdat ze vaak al een groot netwerk hebben aan kandidaten waar ze nauw mee in contact staan. Daardoor komt jouw vacature direct onder de aandacht bij de juiste personen.

Vragen over het inschakelen van een interimkantoor?

Als je nog twijfelt of je een bureau wil inschakelen om je vacatures in te vullen, neem gerust contact met ons op, we bijten ons graag vast in al je vragen. Of meld meteen al een vacature aan. Tot binnenkort!