Terug naar overzicht

Zou jij een goede project engineer zijn? Ontdek het hier:

21 november 2019

Ben je geïnteresseerd in engineering en nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van techniek? Dan is een job als project engineer misschien wel iets voor jou. Benieuwd wat de functie juist inhoudt en welke eigenschappen je zeker moet hebben? Lees dan snel verder. 

Werken als project engineer

Als project engineer heb je verschillende taken. Alles begint met de pre-engineering van een ontwerp. Daarbij bereken je de verwachte kostprijs van het project en maak je eventueel offertes op. Je bent ook verantwoordelijk voor de technische berekeningen. Verder coördineer je het project door te overleggen met alle betrokkenen en stuur je de CAD-engineer aan. Als project engineer heb je dus wel wat vaardigheden nodig. Welke eigenschappen vink jij af?

Analytisch en kritisch

Als project engineer krijg je vaak te maken met complexe situaties. Het is dus belangrijk dat je data kunt analyseren met een kritische blik. Een gezonde interesse in cijfers en data en een sterk analytisch denkvermogen zijn dan ook mooi meegenomen.

Organisatietalent

Omdat je verantwoordelijk bent voor de coördinatie van verschillende projecten tegelijk, moet je goed kunnen organiseren en plannen. Het is belangrijk dat je steeds het overzicht behoudt en dat je vlot kunt multitasken. Verder is het natuurlijk cruciaal om stressbestendig te zijn.

Leergierig en nieuwsgierig

Met een diploma industrieel ingenieur elektromechanica – of iets gelijkaardigs – kom je al een heel eind in de wereld van project engineering. Maar het is niet essentieel. Het belangrijkste is dat je leergierig en nieuwsgierig bent en dat je ervaring opdoet. Alleen zo ontwikkel je de talenten die écht nodig zijn.