Terug naar overzicht

Werken als orderpicker: wat houdt het in?

03 augustus 2020

Werk je graag in een omgeving waar je een deel uitmaakt van een team? Waar je een belangrijke schakel vormt in een magazijn, samen met je collega’s? Dan is een job als orderpicker misschien wel iets voor jou. Lees verder en ontdek of jouw profiel en vaardigheden passen bij deze job! 

 

Wat doet een orderpicker?

Je werkt in een magazijn of distributiecentrum waar je de items van een order verzamelt en klaarmaakt voor verzending. Je neemt goederen in ontvangst en zorgt er tegelijkertijd voor dat je ze op de juiste plaats stockeert.

Daarnaast sta je ook in voor administratieve taken en beheer je de gegevens van verschillende producten. Hoe groter het bedrijf, hoe meer handelingen zijn geautomatiseerd. In dat geval wordt er vaker gebruik gemaakt van voice-gestuurde orderpicking.

 

Waar kan je als orderpicker aan de slag?

Je kan aan de slag in tal van bedrijven en sectoren! Denk aan de voedingsindustrie, productiebedrijven, warenhuizen, (web)winkels, postorderbedrijven, groothandels…

 

Wat is het functieprofiel van een orderpicker?

Ambieer je een job als orderpicker? Dan zijn vooral je attitude en enthousiasme doorslaggevend! Uiteraard is het handig als je in het bezit bent van een heftruckrijbewijs. Ook een basiskennis computervaardigheden is mooi meegenomen. Maar als je gemotiveerd bent om hierin bij te leren, sta je al ver.

De profielen van orderpickers zijn erg gevarieerd, zo zijn er heel wat schoolverlaters die hierin aan de slag gaan. Tegelijkertijd zijn er ook heel wat mensen met al jaren werkervaring die een nieuwe wending geven aan hun carriere en kiezen voor een job als orderpicker. Of die als ervaren orderpickers willen veranderen van sector.

 

Vaardigheden van een orderpicker

Als orderpicker moet je in de eerste plaats belang hechten aan nauwkeurig en aandachtig werken. Doordat je vaak met een elektrische transpalet of heftruck rondrijdt, sta je in voor je eigen veiligheid én die van je collega’s. Je werk uitvoeren zonder anderen in gevaar te brengen, is prioriteit.

 

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Als orderpicker heb je heel wat doorgroeimogelijkheden. Na je start in een magazijn of distributiecentrum kan je jouw carrière vaak verderzetten als chef logistiek, productie operator, planning manager of logistiek bediende.

 

Vacatures orderpickers: waar wacht je op?

Benieuwd waar jouw mogelijkheden zich bevinden? Klik hier en ontdek de huidige vacatures voor orderpicker!

 

We helpen graag bij jouw zoektocht.

Kan je ondersteuning gebruiken bij de zoektocht naar een job als orderpicker? Bij Job Talent staan we klaar om ons vast te bijten in jouw ambities!