Terug naar overzicht

Technisch talent vinden? Durf over de grens te kijken.

03 juli 2020

Van monteurs, operatoren, programmeurs, machinebedieners, lassers tot elektriciens. De grootste vraag binnen de Belgische arbeidsmarkt ligt momenteel in de technische sector. Maar de juiste techniekers vinden met de juiste mindset, is niet gemakkelijk. De oplossing? Technisch talent in het buitenland zoeken!

De zoektocht naar technisch talent

Het is voor veel bedrijven een uitdaging om technisch geschikte kandidaten te vinden. Wat de zoektocht zo moeilijk maakt? Gemotiveerde mensen vinden in combinatie met de juiste ervaring en werkethiek. Daarnaast zijn ook de specifieke arbeidsomstandigheden zoals weekend- en avondwerk, variabele uren en deeltijdse of tijdelijke contracten bepalend. Het belangrijkste? De juiste balans vinden tussen de eigen verwachtingen binnen het bedrijf en de verwachting van de kandidaat.

Technische talent vinden: kijk voorbij de grens

Uiteraard is er veel potentieel te vinden in ons eigen land. Maar wanneer het aanbod lager ligt, gaan we ook op zoek naar talent in de landen rondom ons. We zoeken naar de geschikte profielen in landen waar we weten dat de werkethiek en motivatie op punt staan, zoals in Polen. Het niveau van de technische opleidingen ligt er ontzettend hoog en vormt daarom een grote troef. We rekruteren er enkel mensen die technische zijn opgeleid en ervaring of een achtergrond hebben binnen het technisch vak.

Door een uitgebreide integratie en onboarding te voorzien, zorgen we dat er niets misloopt. Dat is iets waar wij ons bij Job Talent in vastbijten. Omdat we het belang ervan kennen. En omdat we de ambities van jouw bedrijf willen waarmaken.

Job Talent, jouw partner met ervaring

Juridische regeling

Bij Job Talent staan we in voor een volledige ontzorging. Van het contract dat in lijn ligt met de Belgische wetgevingen tot het in orde brengen van de overeenkomst. We zorgen voor een totaalaanpak waarbij alle administratieve en praktische taken onder onze verantwoordelijkheid vallen.

Zoektocht naar een woonplaats

Naast het regelen van contracten en uitbetalingen, gaan we ook op zoek naar een woonplaats voor iedere technische werkkracht. Op deze manier moeten ze zich enkel bezighouden met wat ertoe doet: hun job zo goed mogelijk uitvoeren.

We helpen graag bij jouw zoektocht.

Kan je ondersteuning gebruiken bij de zoektocht naar technisch talent? Bij Job Talent staan we klaar om ons vast te bijten in de ambities van jouw bedrijf!