Terug naar overzicht

4 valkuilen bij een sollicitatiegesprek voor uitzendkrachten

20 januari 2021

Een sollicitatiegesprek voor uitzendkrachten staat of valt met een goede voorbereiding. Zo zijn er een aantal valkuilen waar jij je als uitzendkracht op voorhand op kan voorbereiden! Je ontdekt ze in deze blog.

 

1. Eerste indruk maak je maar één keer

En die kan je goed voorbereiden! Door onder andere op tijd te komen, liefst een kwartiertje op voorhand. Zo heb je nog even tijd om te weten waar je je mag aanmelden en heb je nog een beetje voorbereidingstijd. Ook de kleding die je draagt, zorgt voor een indruk. Ga niet under-, maar ook niet overdressed naar je sollicitatiegesprek. Kies voor de outfit die past bij het bedrijf waar je solliciteert! En vooral: laat het een outfit zijn waar jij je goed in voelt.

 

2. Slechte eigenschappen juist verwoorden

Eerlijkheid tijdens een sollicitatiegesprek wordt geapprecieerd, zolang je maar weet hoe je het moet aanbrengen. Iedere eigenschap die je omschrijft, onderbouw je ook meteen het beste met een positieve noot. Ben je bijvoorbeeld redelijk direct in je communicatie? Omschrijf het dan zo dat je collega’s weten wat ze aan je hebben. Of ben je eerder opdringerig van karakter? Benadruk dit dan op een manier dat je een sterke overtuigingskracht hebt.

 

3. Ken je successen

Een andere grote valkuil is dat veel sollicitanten niet oprecht trots zijn over de persoonlijke successen die ze hebben bereikt. En dat moet je net wel zijn! Welke hoogtepunten heb je bereikt dankzij je eigen kwaliteiten? Durf eerlijk naar jezelf te kijken en kom er ook voor uit!

 

4. Kritische vragen juist benaderen

Een bedrijfsleider of recruiter stelt soms kritische vragen. Dat doen ze bewust, om te kijken hoe je hierop reageert en hoe je omgaat met situaties waar jij je misschien niet zo aangenaam bij voelt. Ook hier is het belangrijk om een open houding aan te nemen. Je bent met een reden uitgenodigd voor dat sollicitatiegesprek, sta dus sterk in je schoenen en vorm op iedere vraag een antwoord. Rustig en overtuigd!

 

Vragen over een sollicitatiegesprek voor uitzendkrachten?

Zit je met vragen over je sollicitatiegesprek? Contacteer Job Talent en we beantwoorden graag al jouw vragen. We staan klaar om ons vast te bijten in jouw ambities!