Terug naar overzicht

Job als diagnosetechnieker: dit staat je te wachten

07 november 2023

De job van diagnosetechnieker lijkt voor zich te spreken, maar toch komt er wat bij kijken. Benieuwd? Wij sommen het hieronder kort voor je op!

Wat houdt de job van een diagnosetechnieker in?

Zoals de naam al doet vermoeden, sta je als diagnosetechnieker in voor het stellen van de juiste diagnoses. Je kan (onverklaarbare) storingen opsporen en verhelpen, met of zonder apparatuur.

Daarnaast ondersteun je de ‘chef atelier’ in het dagelijks aansturen van de werkplaats. Binnen het team ben jij degene die je collega-monteurs én de dagelijkse processen klaarstoomt voor de elektrificatie van het wagenpark. Ook klantencontacten en interne processen digitaliseren maken deel uit van je takenpakket.

Opleiding nodig?

Sommige bedrijven bieden jou bij de start zelf opleidingen aan. Andere willen liever een diagnosetechnieker die al bepaalde opleidingen heeft gevolgd. Wil jij een streepje voor hebben? Volg dan nu al een opleiding! Dat kan via Syntra, Karel de Grote Hogeschool

Competenties

Als diagnosetechnieker word je ingezet als allround-monteur en -technicus. En daar horen wel wat competenties bij:

  • Je bent zelfstandig: je kan op eigen houtje storingen opsporen en verhelpen.
  • Je onderzoeksskills zijn on point: jij weet waar je moet kijken om die storingen te vinden.
  • Je hebt een scherp oog voor detail: geen enkel detail ontsnapt aan jouw kritische blik.
  • Je communiceert als een pro: je werkt namelijk nauw samen met collega’s, klanten en leveranciers.
  • Je kan goed overweg met verschillende computersystemen: als diagnosetechnicus maak je in de meeste gevallen gebruik van computers en software om de oorzaak van storingen te vinden.
  • Jouw passie? Wagens! Een diagnosetechnieker is voornamelijk nodig in de autosector. Een voorliefde of -kennis voor wagens is dus altijd een pluspunt.

Diagnosetechnieker worden? Bekijk onze vacatures!

Ben je op zoek naar een job? Via deze link ontdek je alle openstaande vacatures om diagnosetechnieker te worden! Denk je nog steeds: wat houdt die job nu precies in? Neem dan contact met ons op. We bijten ons graag vast in al je vragen!