Werken als elektricien via een uitzendkantoor? Ga ervoor!

werken als elektricien

Iedereen doet weleens een beroep op een elektricien in huis. Maar ook buitenshuis, in bedrijven en bij de overheid, zijn elektriciens essentieel om alles vlot te laten draaien. Een onmisbaar beroep dus, maar ook een erg aantrekkelijk beroep. Overweeg jij een carrière als elektricien? Ontdek snel de belangrijkste voordelen van werken als elektricien via een uitzendkantoor!

Elektricien: een van de meest aantrekkelijke jobs

Elektriciens hebben een toffe en uitdagende baan. Dat vinden ze zelf, maar dat vinden ook andere mensen. In 2011 gaf 47,3 procent van de Belgen aan dat ze een job als elektricien wel zouden zien zitten. Daarmee staat dit beroep in de lijst van de meest aantrekkelijke jobs, samen met beroepen als ingenieur, architect, dierenarts, apotheker en informaticus.

Werkzekerheid

Elk jaar verschijnt er een lijst van de knelpuntberoepen op onze arbeidsmarkt. Knelpuntberoepen zijn beroepen waar veel vacatures voor zijn, maar waar te weinig mensen voor in aanmerking komen. Als je de juiste scholing hebt om een knelpuntberoep uit te oefenen, geniet je dus van een grote jobzekerheid. En dat is dus het geval voor elektriciens. Het beroep van elektricien staat al jaren in de lijst met knelpuntberoepen en het aantal vacatures blijft groot. Ben jij technisch geschoold en sta je te popelen om aan de slag te gaan als elektricien? Dan moet je allicht niet lang zoeken. Er is werk genoeg!

Flexibiliteit

Een eerste werkervaring opdoen als elektricien, doe je het best als uitzendkracht. Uitzendarbeid geeft je een zo groot mogelijke flexibiliteit, zodat je zelf kunt kiezen hoe, waar en wanneer je werkt. Voltijds, deeltijds, weekendwerk, avondwerk … Dat bepaal je zelf. En bevalt die ene opdracht je toch niet? Dan kun je met de hulp van een technisch uitzendkantoor makkelijk op zoek naar een andere werkgever.

Mooie verloning

Je hoeft heus geen universitaire diploma’s op zak te hebben om goed je boterham te verdienen. Een goeie vakman is erg gegeerd en zal dat altijd blijven. Als elektricien kun je zeker rekenen op een eerlijke en correcte verloning.

Tip: Schrijf je in als werkzoekende elektricien, leer de markt kennen en bouw zo ervaring op. Een technisch geschoolde en ervaren elektricien maakt zichzelf snel onmisbaar!