Snel werk vinden dat bij je past, zo doe je dat!

werk vinden

Wil je snel werk vinden? Dan doe je er goed aan om je zoektocht op de juiste manier aan te pakken. Hoe stel je jezelf het best voor? Welke sectoren zijn interessant? Deze en nog veel meer vragen verdienen een antwoord. Wij zetten alvast 5 tips op een rijtje die je een heel eind op weg helpen.

Laat van je horen

Tegenwoordig kun je jezelf op verschillende manieren kenbaar maken. Een e-mail sturen met je cv en een motivatiebrief is nog altijd een must. Maar daarnaast moet je ook op andere manieren van je laten horen. Krijg je geen reactie? Bel dan de potentiële werkgever even op. Ook op sociale media – LinkedIn en Twitter zijn twee veel gebruikte professionele netwerken – speuren bedrijven naar witte raven.

Zoek doelgericht

Welke persoonlijkheid ben je? Wat zijn je verwachtingen en je competenties? Stel realistische doelstellingen en ga gericht op zoek naar de juiste job. Het heeft geen zin om te hoog te mikken, maar te laag is ook geen goed idee. Anders raak je gefrustreerd of gedemotiveerd.

Kies de juiste sectoren

In sommige sectoren zijn meer jobs te vinden dan in andere. Als je de juiste sectoren eruit pikt, is de kans groter dat je snel een job vindt. Uiteraard moet je een gezonde interesse hebben in de business waarin je terechtkomt. Maar in een sector met veel concurrentie is snel werk vinden minder evident.

Verzorg je personal branding

Jezelf op een professionele manier voorstellen is van groot belang. Verzorg je cv en je voorkomen én zorg ervoor dat je opvalt. Je profiel op LinkedIn moet tiptop in orde zijn. Het kan ook geen kwaad om je naam even te googelen en de zoekresultaten te bekijken. Wat niets goed overkomt, kun je – indien mogelijk – aanpassen.

Snel werk vinden: doe een beroep op een uitzendkantoor

Een uitzendkantoor is je ideale bondgenoot in de zoektocht naar een job. Uitzendkantoren hebben veel jobs in de aanbieding en bieden bovendien een begeleiding op maat!