3 strikvragen die je tijdens je sollicitatiegesprek kunt krijgen

sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprekken zijn vaak zenuwslopend. Je wilt natuurlijk een goede eerste indruk maken en jezelf van je allerbeste kant laten zien. Maar vaak heb je geen idee welke vragen je mag verwachten, of welke informatie de interviewer met die vragen precies wilt lospeuteren. Daarom geven we hier een overzicht van veelvoorkomende strikvragen die je tijdens een sollicitatiegesprek kunt krijgen – mét mogelijke antwoorden. Een doelgerichte voorbereiding op je gesprek? Check!

Jezelf in één woord omschrijven tijdens je sollicitatiegesprek?

Veel recruiters vragen je tijdens het sollicitatiegesprek om jezelf “in één woord te omschrijven”. Dit lijkt een onschuldige opdracht, maar dat is het eigenlijk verre van. Waarom? Vooral aan het begin van het gesprek heb je geen idee naar welk type persoonlijkheid je toekomstige werkgever precies op zoek is. Hoewel je dus met gemak tientallen (positieve) woorden kunt bedenken die op jou van toepassing zijn, weet je niet welk woord je precies moet uitkiezen.

Hou bij je antwoord het eigenlijke doel van deze vraag in het achterhoofd, namelijk: de recruiter wil te weten komen met hoeveel zelfvertrouwen je jezelf omschrijft, en hoe goed je jezelf kent. Niet te lang aarzelen is dus de boodschap, al kom je maar beter niet met een cliché als “flexibel” aanzetten.

“Waarom wil je deze job graag?”

Als je tijdens je sollicitatiegesprek gevraagd wordt waarom je de job graag wil, mag je niet met je mond vol tanden staan. Natuurlijk heb je hierover nagedacht. Maar het probleem is dat je verschillende redenen kunt bedenken. De volgorde waarin je ze opnoemt, is dan ook cruciaal. Bovendien laat je antwoord zien hoe goed je voorbereid bent en hoe gemotiveerd je bent. Zorg er dan ook voor dat het enthousiasme uit je lichaamstaal spreekt – zonder te overdrijven, natuurlijk.

“Op welke professionele prestatie ben je het meest trots?”

Met deze vraag wil je gesprekspartner achterhalen waar je passies liggen, wat je zelf denkt het beste te kunnen, en of je wel trots bent op het werk dat je doet. Dit betekent dat hoe je antwoordt minstens even belangrijk is als wat je antwoordt. Spreek je duidelijk met overtuiging en trots, dan kun je ook voor je toekomstige werkgever een prima ambassadeur worden. Het addertje onder het gras: de recruiter zou er weleens vanuit kunnen gaan dat je antwoord overeenkomt met wat je de rest van je professionele leven wilt doen. Voorzie dus een voldoende ruime context om niet “eendimensionaal” over te komen.