Technische knelpuntberoepen invullen? Job Talent heeft dé oplossing

Belgische jongeren kiezen niet meer voor technische opleidingen en dat heeft een effect op de arbeidsmarkt. Bepaalde technische beroepen raken maar moeilijk ingevuld door alleen maar Belgen. Met Euroworkers heeft Job Talent hiervoor dé oplossing in huis: rekrutering van buitenlands technisch talent – vanuit België én een eigen kantoor in Polen.

Talent rekruteren in Polen

Terwijl er in België een groot tekort is aan onderhoudsmechanici, koeltechniekers, technische operatoren en andere technische beroepen, zijn er in Polen wél veel mensen met een geschikt profiel. Job Talent vindt er dan ook 95 procent van zijn Euroworkers. De technische opleidingen zijn er niet alleen hoog aangeschreven, Polen spreken ook een aardig mondje Engels en integreren zich makkelijk in het buitenland.

knelpuntberoepen

Het was voor Job Talent dan ook een logische stap om een eigen kantoor te openen in de Poolse stad Lublin. Die ligging is een strategische keuze, want Lublin is een stad met veel pas afgestuurde studenten én een grote werkloosheid. Op 8 januari opent het eerste buitenlands Euroworkers-kantoor met vier vaste werknemers.

Ondersteuning voor Euroworkers

De ondersteuning van Job Talent stopt niet bij de rekrutering. De buitenlandse werknemers uit Polen, Bulgarije of Roemenië worden ook geholpen bij hun huisvesting en administratie in België. Het zijn volwaardige uitzendkrachten met een ‘Belgisch’ loon. De uitzendkrachten ressorteren onder de Belgische uitzendwetgeving en kunnen rekenen op een correcte en veilige toepassing van de sociale wetgeving. Bovendien krijgen de Euroworkers in een taalbad ook de noodzakelijke terminologie aangeleerd.

Ben je ook op zoek naar technisch geschoolde arbeidskrachten? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!