Tips voor een toffe kantoorinrichting: van planten tot persoonlijke items

Tips voor toffe kantoorinrichting: van planten tot persoonlijke items

Een aangename werkomgeving is zó belangrijk: je brengt er namelijk het merendeel van je tijd door. De inrichting van je kantoor heeft trouwens een grote invloed op jou als werknemer. Niet alleen op je productiviteit (hallo, afleiding), maar ook op je humeur en geluksgevoel. Niemand wordt toch blij van een hele dag op een grijze muur te kijken? We geven je alvast enkele tips voor een toffe kantoorinrichting.

Lichte en frisse kleuren doen wonderen

Waarschijnlijk ben jij niet diegene die beslist over de kleur van de muren, maar toch: lichte en frisse kleuren hebben een oppeppend effect, en daar kun je ook op jouw bureau je voordeel mee doen. Ga voor bureaumateriaal in zoete kleurtjes, notitieblokken met toffe details en een muismat met een leuk motiefje. Vergeet ook je bureaubladachtergrond niet: van een vrolijke wallpaper word je instant gelukkig!

De kantoorjungle

Planten helpen ons beter te concentreren en zorgen ervoor dat we ons goed voelen. De frisse lucht die ze verspreiden is in een duf kantoor meer dan welkom. Zet een exotisch plantje op je bureau of gebruik hoge planten als natuurlijke ‘scheidingswand’. Zo breng je één klap wat structuur aan op de werkvloer.

Persoonlijke items om je bureau op te fleuren

Vakantiekiekjes of foto’s van je huisdier: als je er blij van wordt, zet je ze op je bureau. Let wel op met het soort foto’s dat je meeneemt, want je collega’s kijken mee. Dronken poses op het trouwfeest van je beste vriend of een uitdagende bikinifoto op een wit strand: niet doen! Tip: koop koffiemokken in de landen waar je op reis gaat. Zo heb je subtiel souvenir van je favoriete vakantie dat dagelijks van pas komt.

Organisatie troef bij kantoorinrichting

Spendeer bij je kantoorinrichting niet alleen aandacht aan decoratie-items, maar breng ook voldoende structuur aan. Organiseer je werkplek met bakjes om documenten te klasseren, een beker om je potloden en pennen bij elkaar te houden en een planner om het overzicht te bewaren over deadlines, afspraken en bedrijfsactiviteiten.