Blog

Verantwoordelijkheid opnemen voor je fouten: leer het stap voor stap

Iedereen maakt wel eens fouten, maar niet iedereen gaat er altijd even goed mee om. Hoe beperk je de schade na een vergissing, en vooral: hoe neem je je verantwoordelijkheid op als het fout loopt? Met dit stappenplan leer je voortaan uit de fouten die je maakt.

Lees meer “Verantwoordelijkheid opnemen voor je fouten: leer het stap voor stap”

Zou jij een goede project engineer zijn? Ontdek het hier:

project engineer

Ben je geïnteresseerd in engineering en nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van techniek? Dan is een job als project engineer misschien wel iets voor jou. Benieuwd wat de functie juist inhoudt en welke eigenschappen je zeker moet hebben? Lees dan snel verder.  Lees meer “Zou jij een goede project engineer zijn? Ontdek het hier:”

5 eenvoudige manieren om rugklachten op het werk te voorkomen

rugklachten werk

Ga je na een dag op het werk steevast met rugpijn naar huis? Of ben je nog gespaard gebleven van rugklachten, maar baart je zittende kantoorjob je wel zorgen? Je rug goed gebruiken is hoe dan ook een prima idee. Pas deze tips toe en spaar je rug op het werk … voor het te laat is!

Lees meer “5 eenvoudige manieren om rugklachten op het werk te voorkomen”

Zo creëer je een aangename en leerrijke stageplek

stageplek

Komt er binnenkort een stagiair jullie team versterken? Dan moet hij of zij niet alleen zijn of haar uiterste best doen, ook jíj moet als werkgever alles uit de kast halen om een aangename en leerrijke stageplek te creëren. Zo doe je bovendien niet alleen de stagiair in kwestie een plezier, een fijne stage-ervaring heeft ook een positief effect op je employer branding!

Lees meer “Zo creëer je een aangename en leerrijke stageplek”

Grote veranderingen op til? Deze ‘change management’-tips helpen je team erdoor

change management tips

Misschien moet de hele bedrijfsstructuur omgegooid worden, moeten je medewerkers opeens volgens heel andere processen werken of worden bepaalde delen van het bedrijf gerobotiseerd. Wat je bedrijf ook te wachten staat, een goede voorbereiding én een groot bewustzijn bij je werknemers vormen de basis van een geslaagd verandertraject. Ontdek deze gouden ‘change management’-tips.

Lees meer “Grote veranderingen op til? Deze ‘change management’-tips helpen je team erdoor”

Rug- en nekklachten op het werk? Leg je smartphone of tablet aan de kant

rugklachten werk

Heb je na een lange werkdag vaak last van rug- en nekklachten? Dan is de kans groot dat je veel op een smartphone of tablet moet werken. Onderzoek toonde namelijk aan dat er mogelijk een verband is tussen beide. Gelukkig hebben wij enkele tips achter de hand om erger te voorkomen.

Lees meer “Rug- en nekklachten op het werk? Leg je smartphone of tablet aan de kant”

Het belang van employer branding in de war for talent

employer branding

Nieuwe kandidaat-werknemers worden steeds mondiger en eisen meer van hun werkgever. Daar komt bij dat de arbeidsmarkt minder transparant wordt én de strijd om talent weer volop woedt. Wil je als bedrijf alsnog de beste werknemers aantrekken, dan is employer branding onontbeerlijk.

Lees meer “Het belang van employer branding in de war for talent”

Hoe ziet het takenpakket van een logistiek medewerker eruit?

logistiek medewerker

De kans is groot dat je in je zoektocht naar je droomjob al eens een vacature voor ‘logistiek medewerker’ bent tegengekomen. De kans dat je je bij die functietitel veel kunt voorstellen, is dan weer een stuk kleiner. Met dit handige overzicht proberen we je een duidelijker beeld te geven van deze uitdagende job.

Lees meer “Hoe ziet het takenpakket van een logistiek medewerker eruit?”