Een vakantiejob? Zo haal je er het maximum uit

vakantiejob

De zomer is in aantocht en de bijbehorende verleidingen vechten om je aandacht. De festivalaffiches geraken gevuld met niet-te-missen namen, je begint stilaan te dromen van citytrips of zonovergoten stranden. Krap bij kas? Een vakantiejob kan je natuurlijk financieel uit de nood helpen. Maar wist je dat er nog zo veel meer redenen zijn om als jobstudent je handen uit de mouwen te steken? Lees wat een vakantiejob allemaal voor je kan betekenen!

Ontdek wat je echt wil doen dankzij je vakantiejob

Als student heb je waarschijnlijk heel wat ideeën over de beroepen en sectoren waarin je wil werken. Hoewel dat prima is, komt de realiteit soms jammer genoeg toch niet helemaal overeen met het beeld dat jij voor ogen had. Je ontdekt dit natuurlijk beter voordat je je op een echte job stort, bijvoorbeeld door vakantiewerk te doen. Heb je nog helemaal geen idee welke richting je uit wil? Ook dan kan een vakantiejob voor inspiratie en zelfkennis zorgen.

Laat zien wat je in je mars hebt

Als je vakantiejob relevant is, staat ze bovendien mooi op je cv. Heb je tijdens de zomermaanden gewerkt in plaats van in je luie zetel te hangen? Een toekomstige werkgever trekt zeker de goeie conclusies in verband met je werklust, doorzettingsvermogen, motivatie en energie. Bovendien doe je op de werkvloer ervaring op en verwerf je de nodige competenties. Wie die kan voorleggen, heeft meteen een streepje voor op de concurrentie. Op sollicitatiegesprekken doe je ook je voordeel, want om voorbeelden aan te halen, kun je teruggrijpen naar vakantietaken die je uitvoerde. De administratie op orde houden, samenwerken met anderen of initiatief nemen: in elke vakantiejob leer je altijd wel iets bij.

Van vakantiewerk tot vast werk: netwerken maar!

Dat een vakantiejob per definitie tijdelijk is, betekent niet dat er niets moois uit kan groeien. Wie weet kom je via via bij je droomjob terecht!

Heb je vragen over vakantiewerk? Twijfel je aan het aantal dagen dat je nog mag werken om te kunnen genieten van de verminderde sociale bijdrage? Neem gerust contact met ons op.