Levenslang leren: ook voor technische beroepen

Levenslang leren

De technologie staat niet stil. De toenemende automatisering en digitalisering zorgen voor heel wat veranderingen. Ook de skills die nodig zijn om bepaalde technische beroepen uit te oefenen, evolueren mee. Hoe je er in die uitdagende context voor kunt zorgen dat je onmisbaar wordt of blijft? Levenslang leren is het antwoord. Voor wie zijn wenkbrauwen fronst bij het lezen van die term: het is niet zomaar een modewoord, maar een absolute must.

De voordelen van levenslang leren

Levenslang leren is een van dé topprioriteiten in de Europese werkgelegenheidsstrategie. En dat is logisch, want het heeft alleen maar voordelen. Levenslang leren zorgt onder meer dat je …

  • … aan je eigen groei werkt. Je wordt competenter door de nieuwe kennis en nieuwe vaardigheden die je opdoet en ook werken aan je houding maakt onlosmakelijk deel uit van levenslang leren.
  • … flexibeler wordt en meer situaties en taken aankunt. Die verhoogde inzetbaarheid is goud waard in onze snel veranderende samenleving.
  • … kansen afdwingt voor jezelf.
  • gemotiveerd Routine kan je een veilig gevoel geven, maar werkt uiteindelijk vooral afstompend, terwijl nieuwe dingen leren net inspiratie en energie geeft.
  • … zelfzekerder wordt.

Training en opleiding volgen

In de praktijk betekent levenslang leren niet alleen dat je zelf de vinger aan de pols houdt, maar ook dat je op je werk voldoende trainings- en opleidingsmogelijkheden krijgt. Gelukkig zien meer en meer werkgevers hier het belang van in. Bovendien worden ze aangemoedigd door de overheid. Zo zijn Belgische bedrijven verplicht om minstens twee opleidingsdagen per werknemer per jaar te voorzien. Daarnaast helpen werkervaringsprogramma’s, en interne en externe stages om je horizonten te verruimen.

Digitale vaardigheden: onmisbaar

Tot slot hebben technische profielen er alle baat bij om hun digitale vaardigheden aan te scherpen – denk aan installateurs die digitale besturingspanelen moeten kunnen afstellen. Jonge werknemers doen het meestal wel goed, maar 55-plussers missen op dit vlak soms de nodige kennis. Behoor jij tot deze categorie en merk je dat je digitale ervaring mist? Maak er werk van en vul je vakmanschap aan met digitale vaardigheden, zodat je weer sterker staat.