Een nieuwe job? 5 vragen die je meteen moet stellen

nieuwe job

Is het contract voor je nieuwe job getekend? Proficat! Maar het echte werk begint natuurlijk nu pas. Om een goede start te maken en je snel thuis te voelen bij je nieuwe werkgever is het belangrijk dat je vanaf je eerste werkdag het antwoord achterhaalt op deze vijf cruciale vragen.

1.      Waarop word je geëvalueerd?

Natuurlijk wil je je werk goed doen, maar wat verwacht je werkgever precies van jou? Misschien heeft het bedrijf waar je aan de slag gaat een formele evaluatieprocedure met duidelijke doelstellingen die je moet halen, maar misschien ook niet.

Zijn er functionerings- en evaluatiegesprekken gepland, noteer die dan al met stip in je agenda. Probeer in elk geval duidelijkheid te krijgen over wat je werkgever van jou verwacht.

2.      Wat is de bedrijfscultuur?

In het het ene bedrijf gaat het er heel formeel aan toe, terwijl er in het andere een losse sfeer heerst. Wat is bijvoorbeeld de dresscode? Je doet er goed aan om te weten te komen hoe je je het best gedraagt en ook zicht te krijgen op de verhoudingen in de organisatie.

3.      Welke procedures moet ik volgen?

Ieder bedrijf heeft zijn eigen (formele of informele) regels. Wie er al lang aan de slag is, vindt die normaal, maar als nieuweling moet je ze nog leren kennen. Moet je baas bijvoorbeeld altijd mee in cc staan als je mailt over een project? Zorg dat je geïnformeerd bent, zodat je met een gerust hart aan je eerste werkdag kunt beginnen.

4.      Hoeveel flexibiliteit wordt er van mij verwacht?

‘Flexibiliteit’ is een rekbaar begrip. In het ene bedrijf wordt er al gemopperd over vijf minuutjes overwerk, terwijl in het andere tot ’s avonds laat op kantoor blijven de ongeschreven regel is. Kom zo snel mogelijk te weten hoe er gekeken wordt naar verlof, thuiswerk en het regelen van privézaken tijdens de kantooruren.

5.      Een nieuwe job: wat is er gebeurd met je voorganger?

Het is cruciaal om te weten wat er met je voorganger is gebeurd. Is hij doorgegroeid binnen het bedrijf of zijn er andere redenen voor zijn vertrek? Het kan geen kwaad daar naar te informeren.