De geluksfactor verhogen op de werkvloer? 5 tips

geluk op de werkvloer

Geluk op de werkvloer heb je voor een groot stuk zelf in handen.  Je goed voelen in je job, is een zaligheid. Je brengt ten slotte meer tijd door op het werk dan thuis. Deze vijf tips helpen effectief.

1.Goedemorgen iedereen

Maak er een gewoonte van om goedemorgen te zeggen tegen je collega’s als je toekomt. Je zult merken dat niet alleen jou, maar ook hun humeur een boost krijgt. Toen interesse in de personen met wie je iedere dag samenwerkt. Zo creëer je een aangename werksfeer.

2.Omring je met toffe collega’s

Je collega’s kies je niet. Er zal altijd wel eentje bij zitten die iets meer zaagt, of letterlijk de puntjes op de i wil. Het zij zo. Laat je omringen door collega’s met wie het wel goed klikt en met wie je kunt lachen. Een lachbui maakt heel wat stoffen los in je lichaam, die de productiviteit bevorderen.

3.Doe wat goed voor je is

Roddels zullen er altijd zijn op de werkvloer en iedereen kent wel een mindere periode. Probeer dan altijd je eigen carrièreplan te volgen. Laat je niet meeslepen door een negatieve sfeer. Handel correct en tast je mogelijkheden af. Vlot het niet? Aarzel dan niet om actie te ondernemen. Door te praten, of uit te kijken naar een andere job.

4.Koffietijd

Een gezellige babbel met je collega’s aan het koffieapparaat kan wonderen doen. Richt je niet voortdurend op presteren of cijfers halen. Wees blij met de kleine zaken. Bouw zelf geluksmomenten in. Samen lunchen vergroot ook het groepsgevoel.

5.Al aan natuurfoto’s gedacht?

Richt je bureau in met spullen waar jij gelukkig van wordt. Dat kunnen in de eerste plaats foto’s zijn van mensen om wie je geeft. Maar heb je al eens aan natuurfoto’s gedacht? Werknemers die zich omringen met beelden van natuurfenomenen zijn productiever.