De 5 kwaliteiten die je nodig hebt als productiemedewerker

productiemedewerker

Wil je aan de slag als productiemedewerker? Weet dan dat de exacte invulling van je job zal afhangen van de sector waarin je terechtkomt, en dat je dagtaken kunnen variëren van machines instellen, bedienen en schoonmaken tot producten inpakken en kwaliteitscontroles uitvoeren. Maar hoewel je werkdag als productiemedewerker er van bedrijf tot bedrijf helemaal anders kan uitzien, zijn de kwaliteiten die je ervoor nodig hebt wel altijd dezelfde. We lijsten de vijf belangrijkste op – zo weet je meteen wat je zeker moet benadrukken in je motivatiebrief.

Leergierigheid is een must voor productiemedewerkers

Terwijl productiemedewerkers vroeger vooral handenarbeid verrichtten, maken ze vandaag meer en meer gebruik van geavanceerde technologieën. En die technologieën veranderen aan een snel tempo. Wat dat voor jou betekent? Dat je bereid moet zijn om voortdurend bij te leren.

In teamverband werken? Geen probleem!

Verder ben je als productiemedewerker maar beter een sociaal beestje: hoewel je ook perfect zelfstandig kunt werken, ben je enorm collegiaal en functioneer je goed in teamverband.

Flexibiliteit, op verschillende vlakken

Flexibiliteit is een broodnodige eigenschap voor élke productiemedewerker. Machines sturen je immers niet op voorhand een briefje om te zeggen dat ze wellicht de komende tijd problemen gaan veroorzaken. Je moet dus inspringen waar nodig, problemen ter plekke oplossen en altijd het hoofd koel houden. Maar je moet ook flexibel zijn wat betreft je werkuren: productiearbeiders werken vaak in ploegen en soms zelfs ‘s nachts.

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Als productiemedewerker speel je een cruciale rol in hele proces dat voorafgaat aan de oplevering van producten. Je hebt daarom een groot verantwoordelijkheidsgevoel nodig: veel hangt af van het werk dat jij doet.

Focus, focus, focus!

Hoewel de taken van een productiearbeider soms repetitief zijn, kun je het je niet veroorloven om fouten te maken. Op élk moment nauwkeurig en geconcentreerd blijven: daar draai jij je hand niet voor om.

Bij alle eigenschappen instemmend geknikt omdat je jezelf erin herkent? Neem dan snel een kijkje op onze vacaturepagina.